Как да изберем нов бойлер?

Как да изберем нов бойлер?

Покупката на бойлер става необходимост, когато се развали старият, решили сме да правим ремонт в банята или кухнята, имаме нов дом, който ще се обзавежда. И в трите случая сме изправени пред един и същи проблем – да мислим за нещо, което не ни е достатъчно познато и в тази връзка изпитаме несигурност. Подходите при избор на бойлер обикновено са следните:

  1. Проверяваме каква марка е старият бойлер и търсим същия. Логиката е ясна – щом е работил толкова години, значи става. Остава обаче безпокойството, че през годините може да се е появило нещо по-добро.
  2. Обръщаме се за консултация към съседа или приятеля, който се ползва с реномето на технически гений. Тайничко обаче се съмняваме в неговата компетентност. Поне отчасти.
  3. Отиваме в близките магазини за бяла техника или хипермаркети и си правим собствено изследване. Дали да се оставим в ръцете на продавач – консултантите? Как да разберем какво точно ни трябва, като не знаем точно критериите за избор? Освен, разбира се, да се сравнят цените. Това не е достатъчно удовлетворително – ако една стока е евтина а друга скъпа, сигурно има защо! Това начинание най-често завършва с покупка след убедително предложени от страна на продавача.
  4. Сърфираме до изнемогване в Интернет сайтове и форуми. Обикновено настава смут в главата ни, защото там всички са анонимни, а фирмите задължително прехвалват своята стока. Винаги има противоречиви мнения и трябва интуитивно или с дидактически матоди да се търси истината. Това е твърде уморително.
  5. Някои от по-импулсивните се доверяват на последния рекламен шум, с който са били облъчвани наскоро, отиват и купуват смело тази марка, която им се е набила в главата.
  6. Има и такива, които правят собствено изследване, проучват задълбочено всички източници цитирани по-горе, четат между редовете, правят си собствени съждения и заключения и базирани на собствената логик  намират обекта на покупка

Това са в общи линии шестте начина, определящи действието на клиента при покупка на бойлер. Ще се опитаме да подпомогнем с практически съвети Вашия избор. В следващите няколко публикации ще стане дума за търговските условия (защо този бойлер е по-скъп от другия), експлоарационните характеристики (икономичност, сигурност, дългогодишна експлоатация), лесен монтаж и други важни неща, които можем да пропуснем.

Изборът на нов бойлер Елдом, несъмнено е правилният избор.