Проточен бойлер Елдом

Проточен бойлер Елдом

За най-нетърпеливите ни клиенти, очакващи “топла вода на мига” представяме проточни бойлери с мигновено действие – EЛДОМ.

проточен-бойлер-Елдом-Е51-small

Ето и основните предимства на проточен бойлер Елдом:

 • Моделите EЛДОМ са предназначени за монтаж в кухненски помещения, както и в помещения без налична инсталация за топла вода. Монтират се в точката на използване;
 • Напълно окомплектовани за монтаж. Не се налага да закупувате допълнителна смесителна батерия или шлангове;
 • Всички модели са със стилен и компактен дизайн;
 • Загряват водата в момента, в който тя преминава през уреда, така че вероятността за топлинни загуби от водосъдържателя е напълно елиминирана;
 • Много лесен монтаж – Монтира се директно към ВиК тръба за студена вода;
 • Работят на монофазен ток;
 • Възможност за избор между две смесителни батерии – метална и с керамична глава. Батериите разполагат с ергономична лебедка;
 • 3-степени на мощност за моделите от 5,0 и 6,5 kW; двоен светещ влагоустойчив ключ.
 • Моделът с мощност 3,5 kW е окомплектован с шнур и щепсел „Шуко”;
 • Четири-степенна защита.

проточен-бойлер-Елдом-Е51-2-small

Какво имаме предвид, когато казваме четиристепенна защита?

 1. Защита срещу поражение от електрически ток – всички  тоководещи  и метални елементи на водонагревателите са свързани чрез зануляващи  проводници, със защитна клема на уреда.
 2. Защита от прегряване на водата чрез регулиране на температурния интервал  на нагряване – във водонагревателите  са монтирани заводски настроени терморегулиращи устойства, които автоматично поддържат температурата на водата в определени граници. След достигане на зададената температура, терморегулаторът прекъсва захранващата верига на нагревателя.
 3. Защита при спад на налягането във водопроводната мрежа – водонагреватилите са снабдени с надежна защитна система, с помощта на която при спад на налягането или спиране на водата във водопроводната мрежа нагревателите  не се включват.
 4. Защита от превишаване на налягането – в уредите е вграден специален клапан, предпазващ конструкцията от евентуално повишаване на налягането на водата във водосъдържателя над определена стойност. В такъв случай мембраната на клапана се разкъсва и от отвеждащата тръба на клапана водата изтича вън от уреда.

Не на последно място проточни бойлери Елдом са с клас на енергийна ефективност А. Моделите са комплектовани със съответния етикет за енергийна ефективност, който ще Ви позволи да получите нужната информация и да изберете своя продукт на база енергоспестяване.